Bob Evers

Wat verder ter tafel komt


PdZ: Voor of Tegen?
PdZ: Vernieuwing?
Sylvia Sillevis
Boekstatistieken
Wereldreizigers
C'est du...
Brandweerkranen...
Rioolterrier...
De ontmaskering...
Prins Pim
Freddy

Er zijn al heel wat discussies gevoerd over de kwaliteiten van Peter de Zwaan als Bob Evers-auteur. Soms redelijk objectief, soms kortzichtig. Uiteraard hebben wij (Yovka en Ger) ook een mening, die we op deze pagina kort (en niet uitputtend) toelichten.

Willy van der Heide schreef onder het pseudoniem Sylvia Sillevis een drietal meisjesboeken (de Wanda Moens-serie). Een (latere) herdruk had een tekst die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. We kunnen ons haast niet voorstellen dat een broodschrijver als Van der Heide geen zin meer had een eventuele melkkoe te laten schieten, dus misschien liep 'Wanda Moens' toch niet als gewenst, of had Van der Heide weer eens iemand op z'n tenen getrapt?

Van een aantal boeken hebben we eens geturfd hoe vaak Van der Heide iedere letter gebruikte. Een overzicht, waarbij we een aantal titels hebben weggelaten. Onze ervaring is dat met wat gecombineer en gededuceer redelijk goed te achterhalen is welke titels het zijn. Mocht je er niet uitkomen, kun je natuurlijk altijd mailen.

Willy van der Heide is onfeilbaar. Dat weten we allemaal en dus heeft de firma Dubonnet het gepresteerd glazen te drukken waarop hun reclame-leuze verkeerd gedrukt staat... (met dank aan Frank Engelen)

Jan, Bob en Arie zijn op veel plaatsen in de wereld geweest. Hier is te bekijken waar ze overal neerstreken.

Dat een aantal prominente mensen fan van Bob Evers zijn, is natuurlijk bekend. De grote Bill Shakespeare was, zoals bekend, een van de eerste aanhangers van de serie getuige zijn uitspraakl: 'To BE or not to BE'.
Een andere fan was de beroemdheid op de foto's op deze pagina. Hij vond het zeer eervol vereeuwigd te mogen worden met de enige echte Bob Evers-muts...