Bob Evers

Andere verhalen


Een hond als...
Margriet
Panorama

Willy van der Heide publiceerde, zoals waarschijnlijk wel bekend, een aantal feuilletons in de ANWB-Jeugdkampioen. Minder bekend is dat hij ook korte verhalen schreef voor dit blad. Althans, minimaal eentje, 'Een hond als gezelschap' genaamd. Bij toeval op de kop getikt, en hier te lezen.

In Margriet publiceerde Willy van der Heide in 1955-1956 een vervolgverhaal onder het pseudoniem Sylvia Sillevis: Drie meisjes rumoer.
Drie meisjes rumoer gaat over drie hartsvriendinnen, die in de vakantie een baantje in een vakantiekamp in Engeland krijgen en daar verwikkeld raken in allerlei avonturen.
Het verhaal is later herschreven en in boekvorm uitgegeven onder de titel 'Drie meisjes en een vakantie-kamp'. Het boek is het derde deel in een serie over de avonturen van Wanda Moens.

Ook Djurre Zysling heeft het een en ander over Sylvia Sillevis geschreven. Beslist de moeite waard.

In augustus 1960 schreef hij een vervolgverhaal in de Panorama, 'De Smokkelvaart van de Maia' geheten. Het is een 'waar gebeurd' verhaal dat speelde in de zomer van 1951. In 1972 verschijnt het verhaal, lichtelijk gewijzigd, in boekvorm. Het boek is te lezen op de site van (alweer) Djurre Zysling.