Bob Evers

in het land waar de treinen schoon zijn,
de koffie smerig is...
en de luchten staalblauw zijn.

Geniet van Bob Evers
Klik om een quote uit een Eversje te lezen... Quote
Lees over Bob Evers in Zwitserland
Koffie in Zürich Blauwe luchten

FAQ
Evenementen
Kennis
Locaties
Verhalen
Wat verder ter ...

Foto album: http://www.gderksen.nl/


Niet alleen in het landje rondom het Amerikaans koffiehuis is Bob Evers heel populair; ook in het zonnige stukje wereld waar de beroemde witte (ja, dat zijn ze altijd) tonnetjes gevuld met horloges vandaan komen, is hij springlevend.

Op een site, helemaal gewijd aan Bobbie en zijn geestelijke vader Willy van der Heide, is natuurlijk geen uitleg nodig over wie of wat Bob Evers dan wel is. Of toch?

Okee, dan. Voor de enkeling die nog nooit van Bob Evers gehoord heeft, zullen we deze leemte in zijn/haar ontwikkeling even vullen.

BOB EVERS is de overkoepelende titel van een serie jongensboeken van schrijver Willy van der Heide. Ze verschenen in de jaren '50 en '60 en werden een groot succes. Drie sportieve, humorvolle jongens beleven een reeks wonderlijke en spannende avonturen. Even een rondje voorstellen:

* Arie Roos, dik, roodharig en vol sproeten, is de zoon van een Amsterdamse reder en zit vol met geniale invallen
* Jan Prins, zuinig en secuur, is de zoon van een gepensioneerd kolonel en is zeer technisch onderlegd
* Bob Evers is de zoon van een Amerikaanse fabrikant uit Pittsburgh, Pennsylvania.

Er zijn inmiddels miljoenen BE-boekjes verkocht en waarschijnlijk hebben miljoenen jongens en meisjes in Nederland met rode oortjes, diep weggedoken onder de dekens, de avonturen van dit illustere drietal gelezen, fantaserend dat zij door een geheim vliegtuig zouden worden opgepikt om dan samen met Jan, Bob en Arie een avontuur te mogen beleven.

Helaas werd ik nooit opgepikt, maar de liefde is gebleven. En via het Internet ontdekte ik dat veel meer mensen die liefde delen. Natuurlijk via het WWW, maar ook via een mailinglist. Er zijn inmiddels vele Bob Evers-pagina's op het web te vinden; zoveel dat ik ze niet allemaal hier ga opsommen, maar volsta met het vermelden van BobEvers.nl, de officiële pagina, waar die links wel allemaal keurig vermeld staan. Vergeet beslist deze site niet te bezoeken; zij is zeker de moeite waard. Ook pagina's van anderen zijn een absolute must voor elke ware Bob Eversliefhebber.

En wat heeft deze Zwitserse BE-site dan te bieden?
Wel, we hebben een FAQ (Frequently Asked Questions, of Veelgestelde vragen) over Bob Evers; we hebben foto-verslagen van Bob Evers-dagen (georganiseerd door de mailinglist); we hebben een uniek kort verhaal door Willy van der Heide en nog veel meer. Kijk rustig rond en laat ons weten wat je ervan vindt.

Oja, als je je afvraagt waarom de titel en 'de kapstok' van deze site 'Bob Evers in Zwitserland' is, dan moet ik je verwijzen naar het 'Manne in Lausanne'-avontuur van een aantal adepten.

Tenslotte, even de navigatie op 'Bob Evers in Zwitserland'. Het menu aan de linkerzijde van de tekst geeft je altijd de mogelijkheid dieper in de hiërarchie te duiken; het Bob Evers-logo (driehoekje met balletje) helemaal linksboven verwijst naar de hoofdpagina van 'Bob Evers in Zwitserland' (deze pagina dus). Onder het logo staat (eventueel) de hiërarchie van de site. Aangezien het Internet veel groter is dan deze site, zul je ook externe links vinden. Als je daarop klikt, verlaat je zonder waarschuwing 'Bob Evers in Zwitserland'.

met de groeten van Yovka (mailadres: yovka-at-xs4all-punt-nl) en Ger (mailadres: gderksen-at-xs4all-punt-nl).
(Om spam-mail te voorkomen, vervang -at- door @ en -punt- door ..)

---
Even reclame maken voor de beste Windows file manager: Servant Salamander.