Bob Evers

Evenementen


Kruiningen
Kaag
Fort B
VVV
Manne
Den Bosch

Met enige regelmaat organiseert de Bob Evers mailinglist bijeenkomsten. Per slot van rekening zijn we geen armchair-avonturiers (bedankt, Danny, voor deze fantastische term), maar willen we ook in het echt wel eens wat beleven. En wat is er mooier dan de locaties waar Jan, Bob en dikke Arie hun avonturen beleefden op te zoeken?

Het begon allemaal op 27 september 1996. Freddy Veenstra (als je je afvraagt wie dat nu weer is, lees dan de FAQ) had een film over Willy van der Heide gemaakt en die werd op die dag in Utrecht vertoond. Een aantal lijstleden besloot deze vertoning bij te wonen, zeker toen Rene Verhulst ook nog gratis koffie aanbood.
Deze gedenkwaardige vrijdag bleek een openbaring voor een aantal mensen. Eindelijk een gelegenheid waar zij zonder schroom over Jan, Bob en Arie konden praten. De quotes vlogen over en weer en aan het einde van de avond (het was inmiddels zaterdagochtend!) stond één ding als een paal boven water: hier moest een vervolg op komen.

Wel, dat vervolg kwam er. Bram van Ginneken en Ger Derksen namen het initiatief en organiseerden het Kruiningen-spektakel op 27 december 1996 het barre spektakel dat de geschiedenis is ingegaan als 'Kreuningen in Kruiningen'.

Het vervolg op was al snel bekend: Kaagvaartsdag. Op Hemelvaartsdag, 8 mei 1997, georganiseerd door Anne Marie van Osch en Yovka van Santen op Kaageiland.

Het weekend van 12-14 september 1997 toog een groepje die-hards naar Zwitserland om, onder leiding van Yovka en Ger, te gaan uitzoeken waar Bob in Zürich gevangen heeft gezeten en op de Berninaplatz te gaan speuren naar achtergelaten treintjes. Dit roemruchte weekend werd bekend onder de naam 'Manne in Lausanne'.

Een discussie op de mailinglist over Fort Blauwkapel bracht Rene Verhulst ertoe een rondleiding in en bij dit Utrechts Fort te organiseren. Deze werd op 8 maart 1998 gehouden. Een fotoverslag.

Een dikke maand later was het alweer raak. 'Vreemde vierkanten op de Veluwe', op 18 april 1998 georganiseerd door Bart-Jeroen Hemstra, Danny Engelman, Cathy Snel en Frank Engelen, stond op het programma. Een overvolle dag met speurtochten en bami-gevechten.

De -voorlopig- laatste bijeenkomst (voor ons althans) vond plaats op 6 maart 1999 in Den Bosch. Voor de organisatie tekenden Niek en Theo Eleveld, in nauwe samenwerking met de ons allen welbekende politie-inspecteur Jacques Rulmans van de afdeling Brabant-Noord.

Klik op de buttons hiernaast en geniet van de bijeenkomsten die totnutoe georganiseerd zijn. We hebben alleen onze eigen verslagen hier genoemd; ook op andere sites zijn zeer lezenswaardige verhalen gezet. Via bobevers.nl kun je ze eenvoudig vinden.