Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Voorbereidingen


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen
In november 1998 vond Niek Eleveld (adres: niek.eleveld-at-asml-punt-nl), een mailinglist-veteraan het weer eens tijd worden voor een nieuwe BE-dag. Zijn noodkreet op de lijst om een organisatie-comité op te richten, bleef niet zonder gevolgen. Een flink aantal mensen meldde zich aan. Na een afvalronde bleven drie organisatoren over: Niek himself, broer Theo en inspecteur Jacq Rulmans, een oude bekende van de drie vrienden.

Met het aansluiten van Jacq bij de organisatie lag het natuurlijk voor de hand te kiezen voor Den Bosch en omgeving. Den Bosch is de plaats waar Jan en Arie het met inspecteur Rulmans aan de stok hadden in 'Kabaal om een Varkensleren Koffer'. De omgeving is natuurlijk camping 'De IJzeren Man', waar Jan en Arie in hetzelfde avontuur verbleven. Maar het is natuurlijk ook de plaats waar, in 'Drie jongens en een Caravan', Arie voor een overheerlijke kippensoep (met balletjes!) zorgde in en bijna het nummerbord van de boeven te weten kwam.

Begin februari vroeg Jacq, de officiële spreekbuis van de organisatie, wie interesse had om op 6 maart 1999 Den Bosch en omstreken onveilig te maken:


  From: Jacq Rulmans
  Date: 4 februari 1999
  Subject: Bob Eversdag
  Mensen die wensen deel te nemen op 6 maart as. kunnen zich vanaf nu aanmelden bij mij (rulmans@hotmail.com). Probeer dit op een originele manier te doen. Denk daarbij met name aan de wijze waarop Jan en Arie mij destijds bericht stuurden, maar dan online.

Vanaf dat moment druppelden, mondjesmaat, aanmeldingen binnen. Al dan niet met partner, origineel of saai. Leuk was dat verschillende bekenden van Jan, Bob en Arie zich aanmeldden: Lois Bennet kwam uit Engeland overgevlogen en de Groene Man dacht jaren na dato zijn gram te kunnen halen.
Maar, verreweg de origineelste aanmelding kwam van (eervolle vermelding!) Frank Engelen, die het gastenboek van de eeuwige concurrent misbruikte. Uiteraard is dit historisch feit vastgelegd.

Aangezien er ook de nodige aanmeldingen van partners en niet-BE-kenners binnenkwamen, achtte Jacq het noodzakelijk het kaf van het koren te scheiden:


  From: Jacq Rulmans
  Date: 9 februari 1999
  Subject: Bob Eversdag
  Den Bosch-gangers,

  Aanmeldingen voor de BE-dag druppelen binnen... origineel en (veel) minder origineel. To the point en ellenlange smoesverhalen. Enthousiast en 'het-moet-maar'.

  Ik wil nogmaals benadrukken dat de BE-dag in Den Bosch voor iedereen openstaat. De ervaring, opgedaan bij eerdere evenementen, leert ons echter dat het verstandig is, uitstekend geprepareerd op deze dag te verschijnen.
  Oftewel: Think different, Think BE!

  Het organiserende comité zag aanmeldingen van deelnemers, zo enthousiast, dat ze zelfs hun relatie op het spel wensen te zetten. Voor hen die nog twijfelen: bestudeer de diverse internet-pagina's van Kruiningen, de Kaag en de Veluwe maar. Het onderwerp van de dag is Bob Evers, en zij die niet op de hoogte hiervan zijn, zullen een zware dag beleven.

  Dierbare Bob Evers-fanaat, hier is een heel eenvoudige test om uw kennis van de Bob Evers-boeken te testen.
  Stel jezelf of je begeleider(s) de volgende vragen en kan men die zonder met de ogen te knipperen beantwoorden, dan moge men zich een volwaardig mededinger achten op 6 maart as:

  • Wat zijn de namen van de drie hoofdpersonen uit de Bob Evers-serie?
  • Wat is de voornaam van de chauffeur van de Galleries die bij Coopers Valley een ongeval kreeg?
  • Met welk codewoord bereik je normaliter de FBI in Miami?
  • Wat is merk en kenteken van de auto die Lilian huurde?

  Met vriendelijke groet

  Jacq Rulmans,
  organisatie BE-dag.

Uiteindelijk meldden zich 15 mensen op 6 maart, om 12 uur in de restauratie van station 's-Hertogenbosch. Centraal, want er zijn er meer.