Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Ochtendsessie in Den Bosch: de groep Jan


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen
Door de organisatie werd de tweede groep (even traditiegetrouw) 'Groep Jan' genoemd en bestond uit de volgende roodgele gekken:
 • Groene Man (teamleider)
 • Lois Bennet
 • Koen Wijnkoop
 • Edwin Kort
 • Olaf van Es
 • Marco Meinders
 • Peter van Maarel
 • Dimitry Rust
 • Cornelis van Tilburg

  Opdracht: Bepaal hoeveel Arie zou moeten betalen bij het verlaten van deze stationsrestauratie, en motiveer dat.

(Antwoord Groep Jan)
Alle kosten, behalve die van z'n eigen consumptie. Uiteindelijk krijgt hij dat weer terug dus dan heeft hij uiteindelijk NIETS betaald.'


  Op een apart vel vinden jullie een kruiswoordpuzzel. Het is van groot belang deze puzzel zo snel mogelijk op te lossen. Ontcijfer vervolgens het codewoord (nee, niet novoplast en ook niet ananas). Ergens in de BE-serie speelt de helft van dit codewoord een grote rol. Bereid je grondig op deze scene voor.

  Verlaat het station in de richting van het centrum.
  Eenmaal buiten het stationsgebouw, ga je bij de vergulde draak rechtdoor.

  Gedurende de wandeling verzinnen jullie een toepasselijke naam voor jullie groep. Vul deze naam op elk formulier duidelijk in en motiveer hieronder deze keuze.

(Antwoord Groep Jan)
Lottie: bekend figuur uit de serie (Grimbos)


  Ga rechtsaf de Kruisstraat in en volg deze, rechts aanhoudend de Postelstraat in. Aan het eind loop je linksaf de Vughterstraat in.

  Opdracht: Zoek uit waar in de jaren '50 de garage van Vullinghs gevestigd zou kunnen zijn en motiveer dit. (Zoek alleen in het stuk Vughterstraat waar je volgens deze route door loopt.)

(Antwoord Groep Jan)
Bij It's, nr 44-46.
Motivatie: "It's" (here), "Voordeeltreffers", "In de Roos". Bovendien doet de gevel sterk aan een garage denken (3 mogelijke inritten)


  Ga rechtsaf de straat genoemd 'Achter het Vergulde Harnas' in, en meteen links 'Achter het stadhuis'. Loop rechts de Verwersstraat in.

  Vraag: Hoe heet deze straat in de Bob Evers-serie ook wel?

(Antwoord Groep Jan)
Ververstraat


  Ga linksaf de Peperstraat in.
  Ga bij de Sint Jan Kathedraal linksaf de Kerkstraat in en volg deze tot de Markt.

  Opdracht: Mede-organisator Niek Eleveld kan er vandaag helaas niet bij zijn. Koop een passende ansichtkaart en postzegel, ga op zoek naar zijn adres. Lever vervolgens dit alles in bij de organisatie, zodat alle BE-deelnemers vanavond hun medeleven kunnen tonen.

De groep Lottie dacht het iets eenvoudiger te hebben dan de Slaphoeden. Zij meenden zeker te weten dat Niek ziek thuis in Veldhoven resideerde. Een vlugge blik in een telefoongids leerde niet alleen het nummer, maar ook het adres.
Maar helaas. Niek was niet thuis, want dan had geen griep of ingescheurde teennagel hem kunnen weerhouden in Den Bosch te zijn; Niek deed op dat moment fundamentele research naar landingsbanen in Idaho, Verenigde Staten.


  Opdracht: Op de Markt bevindt zich Hotel Central (of zoals W. v.d. Heide schreef: Centraal). Zoals je kunt zien is het door Van der Heide beschreven terras inmiddels hermetisch afgesloten van de buitenlucht, waar je op een zonnige dag zo lekker kunt zitten. De reden hiervoor is dat een Amerikaan hier ooit zonder te betalen is verdwenen. Ga alsnog de rekening van die man betalen, zodat het vertrouwen van de Bosschenaren in de mensheid zich kan herstellen en het terras weer een terras kan worden.


  Het befaamde hotel Centra(a)l, met overdekt terras.

  Ga direct uit Hotel Central rechtsaf en volg de borden richting het Groot Ziekengasthuis. Ga direct na de bovengenoemde instelling linksaf een bekende straat in en volg deze.

  Vraag: Welk instrument kun je op nr. 35 niet leren bespelen (en blijf met je antwoord on-topic)

(Antwoord Groep Jan)
(Contra)bas, Tri-angel


Het geboortehuis van Van der Heide.


  Vraag: wie is er voor de familie Van den Hout in de plaats gekomen?

(Antwoord Groep Jan)
Multi-music [?, GDe]


  Ga bij de 'Omstreden Roker' rechts de brug over en volg de weg.

  Ga vlak voor een garage waar een band wisselen heel wat minder kost dan een dag linksaf, de Brugstrat in, en vervolg de weg naar het station.

  Zoek aan het stationsplein naar hotel Terminus, waar deze keer (helaas) niet wordt getrakteerd. (Tip: denk aan de jaren '50).

  Opdracht: speel, ten overstaan van tenminste één lid van de organisatie de scène die zich in de reeks ook afspeelde in Terminus.