Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Ochtendsessie


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen

15 doorgewinterde BE-fanaten dus. Doorgewinterde BE-avonturiers van de eerste dag als Frank 'Angelino' Engelen, Simon 'Specs' Kuipers en Danny Engelman, maar ook mensen die graag dat BE-gevoel ook 'ns wilden ondervinden: Dimitry Rust en Peter van Maarel.

Het weer was wat tegenvallend: geen stromende regen, geen snijdende elfstedentocht-kou, geen donder en bliksem. Wel een miezerige, niet al te koude maart-dag.

De organisatoren Niek, Theo en de geheimzinnige Jacq Rulmans hadden de BE-dag ingedeeld in drie onderdelen:
- Voor de 'armchair-avonturier': een speurtocht in Den Bosch
- Voor de meer actieve fan: een bosloop bij camping 'De IJzeren Man'
- Het traditionele diner, met de even traditionele kwis.


  From: Jacq Rulmans
  Date: 5 maart 1999
  Subject: Laatste bericht voor de Bob Eversdag 1999
  Beste vrienden en vriendinnen,

  Dit is het laatste bericht wat ik jullie kan sturen voor we elkaar zullen ontmoeten in Den Bosch.

  Ik heb er enorm veel zin in. Mijn baas ook, die heeft een paar extra pelotons opgeroepen, om ongeregeldheden de baas te kunnen.

  Rest mij jullie voor de laatste maal toe te vertrouwen: Zaterdag 6 maart 1999, 1200 uur.
  Restauratie station Den Bosch. Centraal als er meer zijn (en dat zijn er).

  Jacq

Dat was de mededeling die Jacq Rulmans, verantwoordelijk voor de afdeling Public Relations van de organisatie op 5 maart op de lijst deponeerde.

En ze kwamen...


Ontspannen genieten de helden nog van een kopje koffie of een echte Coca-Cola."

Natuurlijk wil de organisatie er zeker van zijn dat er uitsluitend kenners aanwezig zijn. Daartoe heeft Jacq Rulmans, zelf een kenner, een toelatingsexamen opgesteld, dat bij aankomst diende te worden ingevuld.

Toelatingsexamen

1. Wat zijn de namen van de drie hoofdpersonen uit de Bob Evers-serie?

2. Wat is de voornaam van de chauffeur van de 'Galleries' die bij Coopers Vallley een ongeluk kreeg?

3. Met welk codewoord bereik je normaliter de FBI in Miami?

4. Wat is merk en kenteken van de auto die Lilian in Blackpool huurde?

Simon, Koen (alleen aan zijn snor te herkennen) en Frank buigen zich over het toelatings-examen. Lois Bennet ontbeert zo te zien de broodnodige elementaire kennis, terwijl Olaf, Rene en Danny de beoordeling afwachten.

Aangezien Jacq min of meer had aangekondigd dat deze dag geheel in het teken van BE zou staan en er ook nog een zelftest bij had gedaan, bleek geen enkele kenner in staat deze vier, toch wel zeer eenvoudige vragen te beantwoorden. Aangezien de organisatie niet van plan was haar vele voorbereidende werk in de goot te gooien, besloot zij genade voor recht te laten gelden en iedereen toe te laten.

Namens de organisatie legt Theo Eleveld het eerste deel van de dag aan de geachte aanwezigen uit.

Natuurlijk heeft de organisatie een aantal regels opgesteld, waaraan eenieder zich dient te houden. Daar ook de heer Straperli, notoir wetsontduiker, aanwezig zal zijn, zullen zij strikt de hand houden aan deze regels.

  De Regels
 • Lees dit verhaal eerst goed door.
 • De organisatie bepaalt de samenstelling van de jury.
 • De jury bestaat uit de organisatie.
 • De jury heeft altijd gelijk
 • Verzin een naam voor je groep.
 • Vul op alle vellen papier de groepsnaam in.
 • Eventuele prijzen worden uitgereikt aan de groep met de meeste punten.
 • Schrijf onderweg alle associaties op die je met de verhalen van de Meester in het algemeen, en met die van Jan, Bob en Arie in het bijzonder kunt leggen. De organisatie heeft een aantal associaties zelf opgemerkt (knap hè?). Hiervoor zijn extra bonuspunten te verdienen.
 • De routebeschrijving bevat een aantal vragen/opdrachten. Sommige vragen dienen correct te worden beantwoord, bij andere vragen wordt een creatief/origineel antwoord (denk ook aan de door jullie gekozen groepsnaam) op prijs gesteld.
 • Op een aantal plaatsen wordt in de beschrijving aktie van een of meerdere mensen uit de groep verwacht. Het niet uitvoeren van één of meerdere opdrachten kan leiden tot het missen van essentiële aanwijzingen die je nodig hebt tijdens de rest van de tocht en natuurlijk minder bonuspunten.
 • De opdrachten moet worden uitgevoerd in het bijzijn van een of meerdere juryleden of het resultaat moet overlegd worden aan de jury.
 • Toon fantasie tijdens de route. Denk gedurende de hele tocht aan Den Bosch in de jaren 50. Ga hierin niet te ver natuurlijk, loop bijvoorbeeld niet onder een taxi.
 • Over de jurering kan wel met de jury worden gediscussieerd, dit heeft echter geen enkele invloed op haar oordeel.
 • De speurtocht begint in de restauratie van het station in Den Bosch.
 • De duur is normaal gesproken ongeveer 1 tot 1½ uur. Indien, om wat voor reden dan ook, het finish-tijdstip dreigt uit te lopen, probeer dan om uiterlijk 14.30 uur aanwezig te zijn in hotel Terminus. Dit is in de buurt van het station.
 • De route beschrijving en de bij de route beschrijving geleverde artikelen dienen aan het eind van de routeweer ingeleverd te worden bij de jury