Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Arie in de IJzeren Man


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen
Ook de groep Jan kreeg een stuk papier met routebeschrijving en opdrachten. In feite dezelfde opdrachten als hun trouwe strijdmakkers en vrienden, de Aries, kregen, maar zij moesten alles in omgekeerde volgorde uitvoeren:

  Jullie beginnen met een opdracht. Op de parkeerplaats vinden jullie een tent. Denk aan 'Kabaal om een Varkensleren Koffer' en zet de tent op, in stijl van dit boek.

  Als jullie hiermee gereed zijn en het resultaat aan de organisatie hebben laten zien, gaan jullie wandelen.

  Een heel eenvoudige routebeschrijving deze keer. Jullie lopen rond de plas van De IJzeren Man, waarbij jullie het water te allen tijde aan bakboord houden.

  Let goed op diverse aanwijzingen. Mocht er iets bijzonders gebeuren, handel dan naar goeddunken.

  De volgende opdrachten willen we jullie nog meegeven:

  • Verzeker je ervan dat er inderdaad geen 'yacht called Sheherazade' in de plas ligt.
  • Daar waar een aanwijzing voor deze BE-dag te vinden is, dienen jullie een opdracht uit te voeren. Breng, nadat jullie deze opdracht hebben uitgevoerd, ook de aanwijzing mee. (Oftewel: denk aan de natuur).

  Veel plezier bij de wandeling, die naar schatting anderhalf tot twee uur zal duren.

En ook de Jannen hadden plezier. Zij hadden de eer de tent uit de Volvo en uit de opbergzak te mogen sjorren. Zij hadden ook een rasechte Luxemburger uit Soest in hun groep, die tenten opzetten tot zijn dagelijkse bezigheden rekent.


Koen neemt onmiddellijk initiatief en heeft zowaar nog tijd om naar de vaste hoffotograaf te grijnzen.


Kijk, groep Arie, zo zet je een tent op. De aanwijzingen komen van Koen TentZetter en worden onmiddellijk opgevolgd door Cornelis en Marco. Olaf staat gereed om bij te springen en Super Theo jureert.

Het moet gezegd, de groep Jan had de tent binnen no-time geassembleerd, en aanmerkelijk steviger dan de versie van de Aries.
Tegenvallend echter was dat geen van beide groepen de finishing touch uitvoerde. Zo moeilijk was dat toch niet: hup, schoenen in de tent. Loslopende, knaaggrage honden voldoende in de buurt...


Simon had duidelijk zijn huiswerk niet gemaakt. Terwijl het treintje onder aanvoering van Koen de tent opzette, herlas Specs zijn literatuur.

Vervolgens restte voor Groep Jan een lange, barre tocht rond de IJzeren Man. Luidkeels werd elke passerend schip gevraagd of ze bijgeval een 'yacht called Sheherazade' hadden gezien, maar ook zij kregen nul op het rekest. Wel vonden ook zij een BE-pocket met kogelgat, dat onmiddellijk in de een of andere geheimzinnige verzameling verdween. Overigens hadden de Jannen er veel meer tijd voor nodig om de pocket in hun bezit te komen. Maar dat zal zijn oorzaak wel vinden in de eeuwig secure aard van Jan, die zoals bekend veel zuiniger op aardse zaken is dan diens goede vriend Arie.

Maar dan, als de uitputting nabij is...


Hongerig verdringen de Jannen zich rond Anne Marie. Maarja, wat kun je anders verwachten als je Jan een gratis kopje soep aanbiedt?


Ook de Jannen laten zich de soep welgevallen. En kijk, Anne Marie lust ook nog wel een kommetje :-)


Tja, Jan zag toch meer een een voedzame kippensoep dan in een bosje treurige wortelen...


En ook de Jannen blazen, na de soep, de aftocht :-)
Ook zij gaan op zoek naar nieuwe avonturen op deze gedenkwaardige dag...