Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Arie in de IJzeren Man


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen

Natuurlijk hadden de organisatoren voor meer raadsels gezorgd. Op uitsluitend banden (al dan niet gevuld met prima Hollandse lucht) kun je geen BE-dag vullen.


  Een heel eenvoudige routebeschrijving deze keer. Jullie lopen rond de plas van De IJzeren Man, waarbij jullie het water te allen tijde aan stuurboord houden.

  Let goed op diverse aanwijzingen. Mocht er iets bijzonders gebeuren, handel dan naar goeddunken.

  De volgende opdrachten willen we jullie nog meegeven:

  • Verzeker je ervan dat er inderdaad geen 'yacht called Sheherazade' in de plas ligt.
  • Daar waar een aanwijzing voor deze BE-dag te vinden is, dienen jullie een opdracht uit te voeren. Breng, nadat jullie deze opdracht hebben uitgevoerd, ook de aanwijzing mee. (Oftewel: denk aan de natuur).
  • Als jullie bij de parkeerplaats terugkeren, staat jullie nog een opdracht te wachten. Deze opdracht heeft te maken met de activiteiten van Jan en Arie bij de IJzeren Man in 'Kabaal om een Varkensleren Koffer'. Denk na wat dat zou kunnen zijn en bereid je daarop voor.

  Veel plezier bij de wandeling, die naar schatting anderhalf tot twee uur zal duren.

En plezier bij de wandeling hadden ze. Er werd weliswaar geen 'yacht called Sheherazade' gevonden, maar wel een BE-pocket, met een mooi kogelgat, maar verder nog onbeschadigd.

Halverwege was er kippensoep voor de liefhebbers (vraagje: waarom koos de organisatie voor kippensoep? Antwoorden graag op de BobEverslijst) en wortels om zowel zicht- als denkvermogen te scherpen.


Bij Edwin gaat het kippensoepje er wel in...


Yovka, Marcel, Rene en Andrë moeten er wat moeite voor doen, maar lekker is het wel :-) Voor het uitdelen van de overheerlijke soep kreeg de organisatie tijdelijk hulp. Anne Marie, geblesseerd, achtte zich niet in staat tot een tocht (al dan niet uitgevoerd in gespiraliseerde vierkanten) rond de plassen van de IJzeren Man en besloot de organisatie een handje te helpen met het uitdelen van soep en wortelen.


Natuurlijk zorgde onze eigen Lois wel dat ze zelf niets tekort kwam


Als Anne Marie niet genoeg vaart maakt met het uitdelen van een tweede ronde, neemt Danny het heft (lees: de pollepel) in eigen hand. Want al kan hij dan ook geen zeven kippensoepjes tegelijk eten... achter elkaar gaat natuurlijk prima-prima :-)


Geheel in de stijl van Aries tante zorgt Frank uitstekend voor de vitaminen. Je weet nooit of je ze later deze dag nog nodig hebt...
Let ook op Danny, die met een scheef oog kijkt naar een volgend kommetje soep

Als Groep Arie dan het merendeel van de soep heeft verzwolgen, vervolgen ze, nu enigzins gelijkend op de naamgever van de groep, hun route langs het water.


Danny, Edwin en naar schatting 5 liter kippensoep op zoek naar een mooi jacht, koperen railingen, die volgens Jerry niet gepoetst waren.

Tja, zoals de opdracht al duidelijk aangaf, was het voltooien van de wandeling nog niet het einde van de opdracht bij de IJzeren Man. Jan en Arie hadden het maar wat makkelijk. Zij vonden een kant-en-klaar gereedstaande tent om in te duiken; de geachte avonturiers moesten het met een stapeltje ijzeren buizen en canvas zeil doen.


Danny (ja, alweer hij!) en Yovka trachten buizen en zeil met elkaar te verbinden. Maar waar is de rest van de groep?


Waar is voor de loeiende kolder nou die laatste tentharing gebleven? Zou die uileklurk van een Theo-de-organisator die stiekum in zijn zakken hebben gestoken?


Ondertussen houdt baas Frank zich bezig met zijn getrouwe speeltje. Zou hij Cathy al aan het bellen zijn om zich op slinkse wijze, mensen uit Apeldoorn eigen, alvast een paar antwoorden op de kwis toe te eigenen?
Voor het opzetten van de tent heeft hij duidelijk een enkele interesse.

De inspanningen van Danny en Yovka lonen zich, alhoewel...


Volgens Danny is deze tent een zeer solide woonruimte, waarin het gerieflijk toeven is.


Als de Aries nog volop bezig zijn met het opzetten van de tent, komen de Jannen al terug van hun speurtocht naar jachten, BE-pockets met kogelgaten en andere, nooit gevonden opdrachten.