Inspecteur Rulmans in Den Bosch

Middagsessie


Inleiding
Voorbereidingen
Ochtend: Den Bosch
> Arie in Den Bosch
> Jan in Den Bosch
> Code ontcijferen
Middag: IJzeren Man
> Arie id IJzeren Man
> Jan id IJzeren Man
Avond: Den Heuvel
De Kwis
> Toelatingsexamen
> Caravan
> Koffer
> Algemene Vragen
> Openingszinnen
Nadat iedereen in Terminus had kunnen smullen van de halve kip, aangeboden door een zenuwachtige Fransman (door niemand ontdekt overigens), werd het tijd voor het tweede deel van de dag. Natuurlijk bij de IJzeren Man, waar Jan nog wel eens met de padvinders gekampeerd had.

Auto's voldoende voorradig, de routebeschrijving was zo duidelijk dat zelfs een Amerikaan niet meer kon verdwalen...


    Verlaat de gemeente Den Bosch in de richting Vught. Normaliter zul je bij het naderen van de gemeente Vught (valt ook onder de supervisie van de politie-eenheid Brabant-Noord, waar inspecteur Rulmans een belangrijke functie heeft) het Van der Valk-motel voor je zien liggen. Laat dat hotel rustig links liggen en rij naar het centrum van de gemeente Vught. Bij de eerste verkeerslichten sla je rechtsaf, de Loonsebaan op. Alerte fanaten zullen de aanwijzing naar de IJzeren Man opmerken.

    Volg de Loonsebaan totdat deze doodloopt op een T-splitsing. Sla rechtsaf en onmiddellijk zul je de plassen van de IJzeren Man aan je linkerhand zien liggen. Een aantal honderden meters verder zie je de parkeerplaats van de IJzeren Man. Wij hebben, uit voorzorg, de slagbomen verwijderd zodat jullie hier eenvoudig, en gratis, kunnen parkeren.

Dat die Amerikaan z'n weg naar camping de IJzeren Man ook wel gevonden had, bleek duidelijk uit de sporen die hij had achtergelaten. 'White sidewall tires', die natuurlijk intensief onderzoek behoefden.


Namens de groep Slaphoed onderzoeken Edwin Kort en Frank Engelen de banden.


Een ietwat grondiger onderzoek werd ingesteld door Andrë Rouwenhorst, daarbij geassisteerd door Marcel van der Veen en (alweer) Frank.


Maar voor het meer gedegen onderzoek moet men toch bij onze Hollandse Luxemburger, Koen Wijnkoop, zijn.

Al dat min of meer grondige onderzoek leverde echter geen enkel concreet resultaat. Niemand bleek in staat het geheim van de banden (overigens belangeloos ter beschikking gesteld door de firma Cooper Tires) te ontsluieren... Wat een teleurstelling :-(

Danny zou natuurlijk Danny niet zijn als hij zijn oog niet uitsluitend op de 'white sidewall tires' richtte, maar ook de omgeving grondig bestudeerde:

En hij vond wat: de bijbehorende (?) Buick...


Danny Engelman op zoek naar een oplossing voor het 'white sidewall tire'-raadsel. Frank volgt, ietwat angstig lijkt het wel...


"Frank, welke band moesten we ook alweer wisselen?"
"Goh, Danny, was dat niet rechts-achter? Of toch links-voor? Weet jij dat niet?"
"Nee, jij kent die serie toch?"